Fazolové lusky od dědečka
Ingredience
12
fazolové lusky zelené 3 pl.
sýr (např. Eidam) 2 pol. lž.
kečup 1 čaj. lž.
olej 1 tr.
koření grilovacíPostup
Fazolové lusky opereme, odkrojíme stopky a zaschlé špičky, (můžeme sloupnout středová vlákna, ale není to nezbytné) a dáme je krátce povařit v mírně osolené vodě.
Na jeden plátek eidamu položíme 4 fazolové lusky. Plátky stočíme do roličky … pokud by roličky nedržely stočené, můžeme je „sešpendlit“ párátky.
Roličky, nakladené na rozpálený olej, zalejeme přiměřeným množstvím kečupu, okořeníme grilovacím kořením a dáme krátce zapéct.
Jako příloha tmavý chléb, ale s opečenými bramborami je to taky dobré.
Souhrn
| Množství | |
|---|---|
| Příprava | 20 minut |
| Doba vaření | 20 minut |
| Celkový čas | 40 minut |