Bábovka kynutá maková
Ingredience
600 g
mouka polohrubá 1 čaj. lž.
mouka žitná (vrchovatá lž.) 7 čaj. lž.
cukr krystal (vrchovaté lž., z toho trošku do kvásku) 1
cukr skořicový 1
droždí 1
vejce 70 g
máslo 200 g
mléko 100 ml
voda teplá 1 šp.
sůl 100 g
mák 50 g
mléko (do máku, odhad!!) 2 pol. lž.
povidlaPostup
- kvásek, těsto, nabouchat!, kynout
- mák uvařit s mlékem, po zchladnutí přidat povidla
- placka na širší šířku papíru, namazat mákem, srolovat, dát do formy
- péct: asi na 180°asi 25min ?
(minule 10min 200°a pak 20min na 150°, pak vyklopeno na plech a ještě na 5 min péct)
Souhrn
| Množství | |
|---|---|
| Příprava | |
| Doba vaření | |
| Celkový čas |